keskiviikko 15. elokuuta 2012

salainen puutarha

Useat meistä muistavat Stephen Kingin kirjan "Salainen puutarha"?!? Se pieni ikkuna, josta kirjassa katsoivat ulos puutarhaan ja maailma näytti aivan eriltä kuin normaalisti.

Sellainen on meilläkin. Ei sitä ikkunaa, eikä sitä jännitys tarinaa, mutta se puutarha. Sellainen puutarha, jossa erittäin hyvällä mielikuvituksella.. jos on piirunkaan verran OIKEASTI lapsellinen... saattaa saada kosketuksen johonkin epätodelliseen.... Tarinoiden ihmemaa. Jos hiljentyy ja kuntelee.

Ylipäätään jo kasvun ihme on aihe, joka tuntuu tiskivuorien ja pyykkinarujen sekalaisessa viidakossa erikoiselta ja  ihmeelliseltä.

ME olemme "luomuviljeliöitä"... naurakaa vaan. Nauru pidentää ikää! Kasvihuoneeseen kannetaan ainoastaan vettä, litra tolkulla. Nyttemmin vesi tulee kyllä letkusta jo vipua painamalla. Se helpottaa kovasti...

joo joo -- kuvien kimppuun... muistakaa kuunnella sekin mitä ei välttämättä sanota. Kuvien takaa kuuluu kuisketta! ;)

Astukaa sisään salaiseen puutarhaan!


Niin, no.. onhan siellä se ikkunakin! Itseasiassa koko rakennus on pelkkää kaunista vanhaa ikkunaa.
(jokaisen ikkunan takaa katsoo maailma, ennen meitä)




Ja ikkunasta ulos kun katsoo, sinne pohjoisen suuntaan, niin salaperäisen maailman pienoisviidakko keskipäivän auringossa näyttää upottavan raukealta.
(siellä seikkailevat keijukaiset. ripustelevat pikkuruisia mekkojaan heinän oksille tuulen kuivatettavaksi yökasteen jäljiltä)



JA siinä, siinä! Kukkia kurkun varressa! Olemme onnisutneet jo tähän vaiheseen!
(hm.. mitä olikaan ohi vilahtaneen päästäisen kauniissa morsiuskimpussa?)



Herkkusuiden ehdoton yrtti on OREGAANO! Tässä nuo taimet ovat vielä kovin pikkuruisia, mutta maku oli jotuolloin vahvan mausteinen!

(oi, menninkäisten kokkipoikien apulaiset lienevät löytäneet salaisen mausten kasvihuoneen ylimmäiseltä taimihyllyltä..)



Asiantuntemuksella hän siinä esittelee äidin koeviljelmiä! Kurkkua, joka kiipeää seinälle. Avomaan kurkku. Sisällä kasvihuoneessa. Kiharaiset kärhöt ovat kauniita ja ihmeellisä!

(mehiläislapset siellä opettelevat juuri kukkahyppelyä...)



Ja siellä kasvihuoneen kulmauksessa on pienellä multanaama tassulla ihan ikioma pikkuruinen puutarha. Näyttäähän tuolla jotain aivan oikeasti kasvavan. Siemenistä itse kylvetty. Kurkkua. Orvokkeja. Timjamia ja ne ihanat basilikat.. myös lapselle!

( sinisipi perhoset rakastavat pikku Venlan kirkkaan sinisiä orvokkeja. Keimailevat kilpaa ja kikattavat helmat heiluen. Valmistautuvat päästäisen kesäjuhliin)


Ylpeys! Minitomatit ovay nöksöttäneet viattoman vihreänä jo viikko tolkulla. Vaan nyt, elokuun alkupäivien paahtavan kuuma ilma on tehnyt ihmeitä! Ja kuulkaa, nämä maistuvat taivaallisen hyvältä. Lämpöisinä ja maukkaina suoraan poimittuna!

(mustan mullan kostea maa, parhaita herkkuja kasvattaa.. loruilee matonen maassa, vihreiden versojen varjossa. ja menninkäisten padassa hautuva juhlaruoka alkaa olla valmista aivan näinä hetkinä.)

Kyllä maalla  on ihanaa!

2 kommenttia:

  1. Maarinen, ei millään pahalla, mutta tuo sinun oregano on kyllä basilika. ;-)

    t. Henna S.

    VastaaPoista
  2. hhahha.. kiitos HEnna täsmennyksestä. Miten se voikin olla mahdollista, että kun ajattelee ja kirjottaa niin sanat aja asiat eivät täsmää? Siinä se on siemenpussi vieressä hyllyllä ja lukee selvällä kielellä saksaksi että Basilika.

    VastaaPoista